... het is mooi geweest. 

Op 17 november 1997 namen wij de Franse Bistro La Cuisine aan de Van Lochemstraat 226 over. Geleidelijk aan veranderden wij La Cuisine in een mediterraans restaurant. De liefde voor de Italiaanse keuken, koffie en wijnen zat al in onze genen. Onze plannen om een ambachtelijk Italiaans restaurant  te openen, lagen al jaren klaar. Helaas kon restaurant La Cuisine niet doorverkocht worden, daarom veranderden wij in mei 2009 La Cuisine in La Cucina en serveerden we voortaan The Taste of Italy aan de Van Lochemstraat. En met groot succes! We groeiden uit ons jasje, dus gingen we op zoek naar een nieuw pand en maakten we volop plannen voor het nieuwe La Cucina.  Op 1 juni 2011 namen we MAC Berlijn over, onze plannen zijn nagenoeg klaar. De begane grond blijft een “Media en Art café” met veel extra aanvullingen, natuurlijk in Italiaanse sfeer en heet voortaan FORUM café by La Cucina. Restaurant La Cucina komt op de 1e verdieping. De grote verbouwing die hier voor nodig is, start in december 2011. 
Op zaterdag 26 mei is het dan zover:
La Cucina aan het Stationsplein 1 in Enschede gaat open!


U bent van harte welkom! A presto!

Marc, Séverine en het team


Even voor stellen 

Chef-kok Marc van den Heuvel is geen Italiaan, maar een Twentenaar, ook al doet zijn uiterlijk en temperament zeker Italiaanse wortels vermoeden. In zijn zeventwintigjarige loopbaan als kok heeft hij niet alleen de Franse maar ook de Italiaanse keuken leren koken, onder meer in een Italiaans specialiteitenrestaurant in Zwitserland. In Restaurant La Cuisine, de voorloper van La Cucina, heeft Marc twaalf jaar de Mediterrane keuken gekookt. 

Ook gastvrouw Séverine van den Heuvel - Stadelmann is geen Italiaanse, maar een Zwitserse. Séverine heeft echter jaren in het Italiaanse gedeelte van Zwitserland gewoond en gewerkt en deelt de passie voor Italië met haar man Marc. Haar kennis over de Italiaanse wijnen laat ze u graag proeven met verrassende wijn - spijs combinaties. Verder is zij volleerd Barista, of in goed Nederlands, meester-koffiebereider. Zij serveert u graag een echte Caffé of een knappe Latte Art!

De liefde van Marc en Séverine voor Italië, de Italiaanse keuken en manier van koken, de Italiaanse wijn en de rijke Italiaanse koffietraditie, inspireerde hen om hun gasten in de zomer van 2009 uitsluitend de Italiaanse keuken te serveren. Deze 'Italian Summer' was zo'n groot succes dat La Cuisine in november 2009 omgedoopt werd tot La Cucina, hét Italiaanse specialiteitenrestaurant van Enschede.

La Cucina - the Taste of Italy - nu ook in Enschede!